Virtuele tour

Woning,  Hoogstepuntlaan 18

3212  Pellenberg, routebeschrijving
4 165m2 Garage + staanplaats
EPC C icon

Volledig instapklare, lichtrijke villa op 19are 12ca op een absolute toplocatie, het laatste perceel van een doodlopende straat

Deze woning (BJ 1977) werd in 2004 volledig getransformeerd tot de parel die het vandaag is. Ze ligt op een absoluut unieke locatie, het laatste perceel van een doodlopende villa-wijk met zuid-gerichte tuin!

Deze villa wordt gekenmerkt door de grote raampartijen met rondom rond zicht op de natuur. Vanuit de woonkamer en keuken is de volledige zuidgevel (>11m) in ramen uitgevoerd waardoor je een panoramisch zicht hebt op de fantastisch groene omgeving.

De woonkamer beschikt aan de ene zijde een volledig op maat gemaakte kastenwand met ingewerkt houthaard en aan de andere kant bevindt zich de keuken (op maat gemaakt door Grietens Concept). Aan de woonkamer is er nog een aparte ruimte die momenteel dienst doet als bureau. Indien gewenst kan deze eenvoudig omgevormd worden naar een slaapkamer.

Momenteel zijn er 2 ruime slaapkamers waarvan er 1 zo is opgevat dat ze zeer eenvoudig kan opgesplitst worden in 2 aparte kamers. Beiden kunnen dan gebruik maken van een mezzanine gedeelte, ideaal als slaapruimte zodat er beneden meer dan plaats genoeg is voor kasten, bureau, ontspanning…

Bijkomend is er aan de tegenovergestelde muren plaats/aansluiting voor een wastafel. Momenteel is daarvan één in gebruik, aan de andere kant is de muur volledig ingevuld met kastruimte.

Beneden is er dan de dubbele garage (2 automatische sectionaalpoorten) met epoxyvloer. Daarnaast is er nog een berging en de ruimte waar de stookolieketel staat. Onder de rest van de woning bevindt zich een kruipkelder.

Qua buitenruimte wordt er optimaal gebruik gemaakt van de omgeving. Zo is er over de volledige woonkamer/keuken een terras met een oppervlakte van ca 45m2.

Rondom rond beschik je over een tuin met volgroeide bomen, planten en bloemen. Omwille van de helling is een deel van de tuin in een plateau uitgewerkt waardoor dat gedeelte volledig bruikbaar is. Daarnaast zijn er nog genoeg alternatieve plaatsen om leuke invullingen te geven.

Deze woning is niet aangesloten op de riolering en beschikt daarom over haar eigen ondergronds mini-zuiveringsstation voor en naast de woning. Het gezuiverde water komt dan in het achterliggende bos terecht.

Wat technieken betreft, beschikt de woning grotendeels over vloerverwarming, enkel in de slaapkamers zijn er radiatoren.

EPC 266 (label C), elektriciteit conform en 3-fase aanwezig in functie van het laadstation voor een elektrische wagen.

Regenwaterput van 7.500 liter, aangesloten op de toiletten en buitenkraan.

Verwarming op stookolie, er ligt aardgas voor de deur. Wanneer de huidige installatie niet meer voldoet, kan er uiteraard ook omgeschakeld worden naar een warmtepomp wat nog een stuk energiezuiniger is.

De villa ligt in woonparkgebied met aangrenzend bos-/natuurgebied. Vanuit de woning ben je dadelijk vertrokken voor een heerlijke wandeling, fietstocht of natuurloop.

Verkoop omwille van aankoop nieuwbouw, in dat opzicht is deze villa beschikbaar vanaf 1/10/2023. Tussen notariële akte en verhuisdatum wordt er door de huidige eigenaars een bewoningsvergoeding van €1.250/maand betaald.

Ligging:

 • Bus: 800m (Kapelstraat)
 • Tiensesteenweg: 2,7km
 • Diestsesteenweg: 3km
 • Trein: 7km (Leuven)
 • Leuven: 7km
 • E40 Boutersem: 7km

Troeven:

 • 100% privacy
 • Beste perceel op een unieke locatie
 • Lichtrijke woning
 • Zuid-georiënteerd
 • Volledig instapklaar
 • Gelijkvloerse woning

Ben je op zoek naar een villa op een unieke locatie omgeven door het groen en toch met een goede bereikbaarheid naar Leuven?

Aarzel dan niet en contacteer ons voor een bezoek via info@jesvastgoed.be of 016 16 99 16!

Algemene info

Bouwjaar

1977

Grondoppervlakte

1912 m2

Bewoonbare oppervlakte

165m2

EPC

239

Oriëntatie tuin

Z

Staat

Uitstekend

KI

€2095

In het kort

Slaapkamers

4

Badkamers

2

Kelder

Ja

Tuin

Ja

Terras

Ja

Comfort / Technisch

Centrale verwarming

Ja

Vloerverwarming

Ja

Beglazing

Dubbel

Type Verwarming

Stookolie

Legal / info

Stedenbouwkundig attest

Ja

Bouwvergunning

Ja

Bouwmisdrijf

Nee

As-Built attest

Nee

Beschermd erfgoed

Nee

Geinventariseerd erfgoed

Nee

Verkavelingsvergunning

Nee

Voorkooprecht

Nee

Onteigeningsplan

Nee

Dagvaarding uitgebracht

Nee

Leegstand

Nee

Jouw vastgoedexpert

Jan Vanden Berghe

Jan Vanden Berghe