Woning,  Pimberg 112

3360  Bierbeek, routebeschrijving
3 165m2
EPC F icon

Te renoveren of af te breken open bebouwing op een achterliggend perceel van ca 15are temidden parkgebied. 100% privacy en toch vlakbij alles, een unieke opportuniteit!

Wegens overweldigende interesse zijn alle bezoekmomenten volzet. In dat opzicht kunnen we voorlopig geen verdere bezoeken inplannen. We registreren je graag op onze wachtlijst. Stuur daarvoor gerust een mail naar info@jesvastgoed.be

Deze open bebouwing/bouwgrond bevindt zich op een absolute toplocatie, een achterliggend perceel op de Pimberg, temidden parkgebied!

De huidige woning werd gebouwd in 1965 maar werd de laatste jaren niet intensief meer gebruikt/onderhouden. De netto bewoonbare oppervlakte bedraagt op het gelijkvloers ongeveer 107m2 met daaronder nog de garage en kelder die samen ongeveer 50m2 groot zijn.

BELANGRIJK: in een eerdere versie van onze advertentie spraken we van 175m2 bruto oppervlakte op het gelijkvloers. Na opmeting is gebleken dat de netto oppervlakte op het gelijkvloers ongeveer 107m2 bedraagt. Het verschil met de bruto oppervlakte van 175m2 is omdat deze eerst via Geopunt is opgemeten geweest door de oppervlakte van het dak te nemen, maar daar hadden we niet opgemerkt dat een deel van de “oppervlakte” wordt ingenomen door de dakstructuur die rondom de woning in meer of mindere mate uitsteekt voorbij de gevel. 

Bijkomend: wanneer we het perceel op Geopunt opmeten, komen we uit op net geen 15are waarbij op het kadaster een oppervlakte van 11are 96ca geregistreerd staat voor dezelfde contouren. In dat opzicht zal het perceel nog door een landmeter (op kosten van de verkopers) worden opgemeten zodat de exacte oppervlakte bij akte gekend is.

Ondanks het parkgebied, is het toegestaan de woning volledig te renoveren of zelfs af te breken en opnieuw op te bouwen. In beide gevallen (renovatie of nieuwbouw) is het mogelijk de bewoonbare oppervlakte op het gelijkvloers groter te maken dan wat er nu staat (naar ongeveer 185m2 bruto op het gelijkvloers. Bij nieuwbouw zou je het volume van het overhellende dak ook kunnen bebouwen, eventueel met uitzondering aan de voorzijde aangezien daar het niveau ten opzichte van de grond een stuk hoger is) én is het toegelaten om nog een dakverdieping te creëren voor slaapkamers/badkamer(s). Deze dakverdieping dient aan de voorzijde sowieso in een hellend dak uitgevoerd te worden. Aan de achterzijde kan er wel met rechtopstaande ramen gewerkt worden. Wens je dus sowieso een plat dak, dan blijft het beperkt tot een gelijkvloerse woning.

Doordat de woning in 2de lijn ligt, is je privacy hier 100% gegarandeerd.

Vanuit de woning heb je aan de voorzijde een fantastisch zicht over Bierbeek en omgeving.

Rondom rond en vooral achteraan de woning zijn er heel wat bomen.

Omwille van het hellend perceel is de woning deels onderkelderd met een garage en bergruimte. Achteraan is er deels met een plateau gewerkt om de tuin extra benutbaar te maken.
Het terras bevindt zich momenteel aan de rechterzijde van de woning waar je kan genieten van een zuid-oriëntatie.

Het vellen van bomen is op deze locatie sowieso vergunningsplichtig. Vooral achteraan de woning dienen deze behouden te blijven. Vooraan is er meer flexibiliteit wat je kan toelaten het prachtige zicht nog meer open te trekken.

Verwarming is op stookolie met radiatoren. EPC label F waardoor je kan gebruik kan maken van een renteloze lening (tot €60.000). Indien het de enige eigen woning zou betreffen en er een ingrijpende energetische renovatie (E-peil van maximaal 60) zou plaatsvinden, kan deze woning met 1% registratie (ipv 3%) aangekocht worden. 

Kortom: een absolute opportuniteit voor iemand die op zoek is naar een ideaal gelegen woning op een geweldige locatie die nog volledig naar je eigen hand kan gezet worden!

Locatie:

  • Bus: 450m
  • Trein: 3,7km (Leuven)
  • E40 Haasrode: 3,8km 
  • Supermarkten: 450m  (Vlindersite)
  • Leuven: 2,7km (Tiensepoort)

Troeven:

  • Volledig gelegen in parkgebied
  • Nieuwbouw/uitbreidingsmogelijkheden
  • Achterliggend perceel, geweldige privacy
  • Fantastisch verzicht vooraan
  • Zeer rustig en toch dichtbij alles

Algemene info

Bouwjaar

1965

Grondoppervlakte

1450 m2

EPC

726

Oriëntatie tuin

ZO

Staat

Renoveren

KI

€1516

In het kort

Slaapkamers

3

Badkamers

1

Kelder

Ja

Tuin

Ja

Terras

Ja

Comfort / Technisch

Beglazing

Dubbel

Type Verwarming

Stookolie

Legal / info

Stedenbouwkundig attest

Ja

Bouwvergunning

Ja

Bouwmisdrijf

Nee

As-Built attest

Nee

Beschermd erfgoed

Nee

Geinventariseerd erfgoed

Nee

Verkavelingsvergunning

Nee

Voorkooprecht

Nee

Onteigeningsplan

Nee

Dagvaarding uitgebracht

Nee

Leegstand

Nee

Jouw vastgoedexpert

Jan Vanden Berghe

Jan Vanden Berghe