Brouwmeester Fase 1 – Mout

Opleverdatum
November 2023
Locatie

Sint Jansstraat 11
3118 Werchter

Bekijk prijzen
100% VERKOCHT

Laat je email achter om het bestand te downloaden!

Brouwmeester staat voor hedendaags wonen met maximale lichtinval, ruime terrassen en duurzame onderhoudsvriendelijke materialen

Woonproject Brouwmeester

Brouwmeester dankt zijn naam aan de locatie waar het gebouwd wordt. Met Brouwmeester krijgen de oude loodsen van de Jack-op Brouwerij – en het achterliggende terrein tussen de Beverlaak en de Sint Jansstraat – een nieuwe bestemming.

Brouwmeester bestaat uit 3 gebouwen, die elk een eigen naam kregen in het thema brouwerij: Hop, Mout en Gerst.

Residentie Mout

In de eerste fase wordt Mout gerealiseerd. Deze residentie bestaat uit 21 appartementen, verdeeld over 4 bouwlagen en 2 woningen met tuin. Een lift brengt je tot de kelder, waar er voldoende ruimte is om je auto en fiets te parkeren. Voor e-bikes en speed pedelecs worden er oplaadpunten voorzien.

Dit project komt in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief van 6%. Vraag ons naar de voorwaarden.

Wil je uniek wonen op de site van een oude brouwerij in een landelijke, rustige omgeving, maar toch dicht bij alles? Dan is Brouwmeester in historisch Werchter alles wat je zoekt!

Exterieur

De loodsen van de oude brouwerij zijn eveneens de inspiratie voor de moderne, kwalitatieve architectuur van het project. De architectuur is in lijn met de industriële look van z’n omgeving en vormt een prachtig geheel in het oude centrum van Werchter.

Details

Gevel

De gevelafwerking bestaat uit rode gevelstenen met mogelijke kleurnuances en grijs gekleurd gevelpleisterwerk voor de derde verdieping. Valbeveiliging in glas.

Buitenschrijnwerk

De ramen worden uitgevoerd in aluminium met thermisch isolerende beglazing. De kleur is uni-colour antraciet grijs.

Terrassen

De terrassen zijn grotendeels gericht op het westen, maar kunnen ook al in de vroege namiddag genieten van de zon. De terrassen vooraan kijken uit op het prachtige groene binnengebied met 1640m2 collectieve tuin.

Tuinen

Bij de gelijkvloerse appartementen krijg je een tuin achter het appartement, waar je meer privacy hebt en je kan genieten van de ochtendzon.

Interieur

Alle appartementen worden op een hoogwaardige manier afgewerkt volgens de laatste standaarden. Je kiest zelf sanitair, de keuken, de vloeren en binnendeuren

Details

Keuken

Opstelling voorzien volgens de gegevens en het budget beschreven in het lastenboek. Configuratie van de keuken kan aangepast worden, mits rekening te houden met alle technische beperkingen.

Sanitair

Opstelling voorzien volgens de gegevens en het budget beschreven in het lastenboek. Configuratie van het sanitair kan aangepast worden, mits rekening te houden met alle technische beperkingen.

Vloer

Keramische tegel voorzien in de inkomhal, leefruimte, keuken, badkamers, bergingen, toiletten Laminaat voorzien in de nachthal, slaapkamer, dressing en bureau. Wijzigingen zijn mogelijk.

Binnendeuren

Binnendeuren zijn van het type tubespaan schilderdeuren. De draairichting is zoals aangeduid op het verkoopplan. De inkomdeur is brandbestendig en voorzien van een 3-puntssluiting en veiligheidscilinder en geplaatst door een erkende installateur.

Energie

Alle appartementen zijn BEN (Bijna Energie Neutraal) met warmtepomp en mogelijks ook zonnepanelen. Standaard worden de wooneenheden met vloerverwarming verwarmd. Dit zorgt niet alleen voor een aangenaam en gezond binnenklimaat maar ook voor veel vrijheid in het inrichten omdat je geen rekening moet houden met radiatoren.

Details

Ventilatie D

Er is gekozen voor het hoogwaardige ventilatiesysteem D dat je appartement continu van zuivere lucht voorziet zonder warmteverlies.

Warmtepomp

De appartementen worden verwarmd met individuele warmtepompen (lucht-water). De warmteafgifte gebeurd d.m.v. vloerverwarming (met uitzondering van de eerste verdieping van de woningen B01 en B03.)

Groene daken

Enkele daken zullen worden afgewerkt met een extensief groen dak. Dit zorgt voor waterretentie, luchtzuivering, warmteregulatie en energiebesparing.

Zonnepanelen

Sommige appartementen zullen omwille van het te behalen E-peil geïnstalleerd worden met PV-panelen

Comfort

Wil je genieten van moderne luxe en het comfort van nieuwbouw, weg van de drukte van de stad, maar toch dicht bij alles?
Dan is Brouwmeester in Werchter alles wat je zoekt!

Details

Akoestische isolatie

Om het akoestische comfort te verzekeren worden er diverse maatregelen getroffen. Dit zowel op gebied van luchtgeluid (stemgeluid, muziek, tv,...), contactgeluid (voetstappen, schuivende stoelen), en gevelgeluid.

Videofoon

In het brievenbusgeheel van het appartementsgebouw wordt een oproeptoestel voorzien. De wooneenheden met eigen voordeur op het gelijkvloers worden voorzien met een standaard bel.

Levenslang wonen - toegankelijkheid

Sommige appartementen zijn perfect aan te passen naar mindervalide toegankelijke appartementen. In dat geval zijn de gangen en doorgangsbreedte van de deuren aangepast. Zo kan het appartement dus voorzien worden om er levenslang te kunnen wonen.

Lift

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift. Deze is voorzien van telescopische schuifdeuren en voldoet aan de toegankelijkheidsnormen voor andersvaliden.

Omgeving

 • Je voelt je hier meteen thuis

Je voelt je hier meteen thuis

Een snel ommetje in het dorp laat je meteen haar charme en karakter zien. De krantenwinkel, bakker, slager, apotheker en wijnhandelaar en ook de school en het sportcentrum zijn allemaal in de buurt.

Rotselaar op 10 minuutjes heeft verder alles wat je nodig hebt. Grote steden zoals Brussel, Leuven of Mechelen zijn gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg in Rotselaar. Kortom, wonen in een rustig dorp met een landelijke omgeving, maar toch dichtbij alle belangrijke voorzieningen.

 1. Apotheek
 2. Kerk
 3. Bank
 4. Krantenwinkel
 5. Parochiezaal
 6. Frituur
 7. Kapper
 8. School
 9. Slagerij
 10. Wijnwinkel
 11. Bakker
 12. Rock Werchter Museum

 

Beschikbaarheid

Filters
Filters

Er zijn geen units beschikbaar.

Op de hoogte blijven van dit project?

Gratis schatting en advies

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw eigendom aan!

Maak een afspraak

Jouw vastgoedexpert

Mikhaël Borms