Virtuele tour

Woning,  Boetsenberg 27

3053  Oud-Heverlee, routebeschrijving
4 180m2 Dubbele garage
EPC F icon

Lichtrijke architectenwoning op exclusieve toplocatie, temidden agrarisch gebied met magnifiek verzicht, pal aan het Meerdaalwoud/De Bremberg. 

Deze geweldige woning naar een ontwerp van architect Pascal Cottenier werd in 1971 gebouwd op een absolute toplocatie. De grondoppervlakte bedraagt 15are 75ca en is volledig gelegen in agrarisch gebied rondom rond dus kunnen er geen nieuwe woningen meer gebouwd worden. Voorlaatste woning in de straat, pal aan de Bremberg en dus met onmiddellijke toegang tot het Meerdaalwoud. 

Er werd van bij het ontwerp aandacht besteed aan de omgeving om hier dan ook maximaal gebruik van te maken. Dit vertaalt zich bijvoorbeeld in de achterzijde die volledig in glas is opgetrokken, niet alleen op het gelijkvloers maar ook op de verdieping waardoor de 3 bovenliggende kamers dus allemaal een fenomenaal uitzicht hebben. Deze bovenverdieping met naast de kamers een apart toilet en badkamer met wastafel en douche is ook apart toegankelijk via een buitentrap. De rest van de bovenruimte is handig ingevuld met 1 groot bureaublad, ideaal om thuis te werken of om de kinderen hun huiswerk te laten maken.

De hoofdslaapkamer met en-suite badkamer bevindt zich op het gelijkvloers met aansluitend nog een extra bureaugedeelte.

Boven de woonkamer is er een vide wat in combinatie met het hellend dak een heel ruimtelijk gevoel geeft. Dankzij de FLAM houthaard kan je zo goed als de volledige woning op een alternatieve manier opwarmen. Vanuit de zitruimte heb je toegang tot een zuidwest gericht terras met overkragend gedeelte wat maakt dat het directe zonlicht wat gebroken wordt.

Achteraan de woning vinden we de eetkamer en keuken, beiden met het geweldige zicht naar achteren.

De indeling van de woning is dus heel natuurlijk en hedendaags wat zorgt voor een zeer aangenaam gevoel. 

Onderin is er een dubbele garage (1 grote automatische sectionaalpoort) met nog 2 aparte ruimtes en rechtstreekse toegang naar de keuken.

Het ontwerp had van bij de start ook aandacht voor energetische ingrepen zoals dubbele beglazing, isoleren van het plafond, de spouwmuur… uiteraard met de technieken van toen. De materialen zijn intussen zo geëvolueerd dat deze op dit moment niet resulteren in een prima EPC-score, maar mits het omvormen van de oude warmtebatterij met stookolieketel door een warmtepompsysteem via de bestaande luchtkanalen, daalt de EPC score dadelijk van 552 (label F) naar 235kWh/jaar (label C).

De tuin is rondom rond voorzien van groenaanleg om de nodige privacy te bieden. Dankzij de twee terrassen, het ene oostgericht, het andere zuidwest kan je de hele dag genieten van de zon. Absolute troef is natuurlijk ook het fantastische uitzicht. Je kan met het blote oog de watertoren van Bierbeek alsook de toren van Sint-Kamillus zien, die beiden 3,5km ver staan! 

Vooraan de woning staat er een chalet die ooit nog werd ingericht als woonplaats/studio.

De woning beschikt over 2 regenwaterputten van telkens 5.000 liter, aangesloten voor binnengebruik.

In dit gedeelte van de straat is er geen riolering aanwezig, deze woning werkt met een combinatie van zinkput en 2 septische putten. Hier heb je weinig omziens naar, de afgelopen 50 jaar werden ze nog maar 1 keer leeggemaakt. 

Ondanks de rustige ligging ligt het drukkere leven nog steeds binnen bereik. Haasrode research park ligt op 2,5km, Leuven centrum op 6,5km, Gasthuisberg en Imec op 10km.

Deze opportuniteit is beschikbaar vanaf 15 april 2023.

Woningen als deze komen maar één keer in een paar decennia te koop, aarzel dus niet om ons te contacteren via 016 16 99 16 / info@jesvastgoed.be of boek je bezoek rechtstreeks via onze website! 

Ligging:

 • Meerdaalwoud: 100m
 • Haasrode centrum: 1km
 • Haasrode research park: 2,5km
 • Bus: 1km
 • E40 Haasrode: 5km
 • Leuven: 6,5km 

Troeven:

 • Rondom rond agrarisch gebied
 • Geweldig verzicht van 3,5km en meer
 • Zeer lichtrijk
 • Dubbele garage
 • Gelijkvloers wonen mogelijk
 • Bovenverdieping zowel via binnen als buiten toegankelijk
 • 4 slaapkamers, 2 badkamers

Algemene info

Grondoppervlakte

1575 m2

Bewoonbare oppervlakte

225m2

EPC

552

Oriëntatie tuin

O

Staat

Goed

KI

€1966

Beschikbaar vanaf

15/04/2023

In het kort

Slaapkamers

4

Badkamers

2

Zolder

Ja

Kelder

Ja

Tuin

Ja

Terras

Ja

Comfort / Technisch

Beglazing

Dubbel

Type Verwarming

Stookolie + warme lucht

Legal / info

Stedenbouwkundig attest

Ja

Bouwvergunning

Ja

Bouwmisdrijf

Nee

As-Built attest

Nee

Beschermd erfgoed

Nee

Geinventariseerd erfgoed

Nee

Verkavelingsvergunning

Nee

Voorkooprecht

Nee

Onteigeningsplan

Nee

Dagvaarding uitgebracht

Nee

Leegstand

Nee

Jouw vastgoedexpert

Jan Vanden Berghe

Jan Vanden Berghe