Verkopen

Je woning verkopen? Goed begonnen is half… verkocht. Of je nu zelf verkoopt of een makelaar inschakelt, een succesvolle verkoop begint bij een krachtige verkoopstrategie. We helpen je graag hierbij.

We willen vooral dat je een goed gevoel overhoudt aan de verkoop van je woning. Om dat te realiseren, vertrekken we vanuit een doordachte verkoopstrategie. Hieronder overlopen we elke stap van de weg die jij samen met ons kan afleggen. Arm in arm. Zo heb je alle info om te beslissen of je je woning zelf wil verkopen of je de hulp wil inschakelen van een makelaar.

Schatting

Om je te helpen bij de waardebepaling van je woning, vertrekken we vanuit een grondige analyse van de huidige situatie. We willen jou en je woning dan ook beter leren kennen en er zijn heel wat factoren die invloed hebben op de waarde van je woning:

● ligging
● staat
● bewoonbare oppervlakte
● grondoppervlakte
● afwerkingskwaliteit
● vernieuwingskosten
● eventuele aanpassingswerken

Na die analyse zitten we samen en vertellen we je klaar en duidelijk (in gewone mensentaal) wat we te weten zijn gekomen. Zo kan je goed onderbouwd beslissen of je je woning zelf of via een makelaar wil verkopen.

Samenwerken? Jes!

Kan je hulp gebruiken bij de verkoop van je woning en zitten we op dezelfde golflengte? Super, dan kunnen we samenwerken. Vertrouwen in elkaar bij die samenwerking vinden we enorm belangrijk. Onze bedoeling is om je volledig te ontzorgen (zowel administratief als praktisch) en da’s een heel persoonlijke kwestie. Net daarom willen we je beter leren kennen. Zit onze connectie goed? Wauw, dan gaan we samen potten breken.

Pre-sale

We maken alle verplichte attesten voor de verkoop van je woning in orde. Daarna koppelen wij je woning aan ons up-to-date klantenbestand – nog voor we de eerste advertenties lanceren, . Zo zijn er vaak al enkele ‘vroege vogels’ die willen langskomen vooraleer je woning effectief online staat. Handig, toch? Zij krijgen dan de kans om op de allereerste bezoekdag langs te komen. Zo krijgen we een goed beeld van waar we ons in de markt positioneren. En hoe fijn zou het zijn om je woning zo snel mogelijk aan de maximale prijs te verkopen? 

Je woning op z’n paasbest

We laten je woning stralen: we nemen professionele foto’s, maken duidelijke grondplannen en zorgen voor een virtuele rondleiding. Zo laten we potentiële kopers vanaf het begin de troeven van je eigendom zien en maken we hen warm voor een bezoek ter plaatse.

Een groot en gericht bereik

We zetten alle nodige kanalen in om jouw potentiële kopers te bereiken. Onze gerichte advertenties, zowel online (zoals op websites en sociale media) als offline (zoals algemene reclame, flyers en professioneel ’te koop’ bord), zorgen ervoor dat zoveel mogelijk potentiële kopers je woning zien. Onder die potentiële kopers zit ook de nieuwe eigenaar van je woning. Daarom krijgt iedereen een VIP-behandeling met ons enthousiasme, expertise en positiviteit als belangrijkste troeven om je woning snel te verkopen.

Bezichtigingen wanneer jij dat wil

Dit alles zorgt voor zoveel mogelijk telefoontjes en aanvragen voor bezichtigingen om de kans tot verkoop van je woning zo groot mogelijk te maken.

Is jouw eigendom onbewoond? Dan kunnen kopers volledig zelf kiezen wanneer ze langskomen voor een bezoek. Ook ’s avonds en in het weekend staan we voor hen klaar en intussen houden we je natuurlijk op de hoogte.

Is jouw eigendom bewoond? Dan spreken we samen af op welke momenten bezoeken het best passen. We willen namelijk de impact van de verkoop van je woning zo laag mogelijk houden en rekening houden met de bewoners van je eigendom – zeker ook als jij die bewoner bent.

Feedback na elk bezoek

We begrijpen dat de verkoop van je woning erg spannend is. Daarom bezorgen we je na elk bezoek korte feedback. Geloof ons, het zal bijna lijken alsof je zélf bij de bezoeken aanwezig was. We volgen elke potentiële koper verder op totdat we een ‘ja’ of ‘neen’ hebben. Zo kunnen we zo volledig mogelijk naar jou als verkoper terugkoppelen. Daarom zitten we elke maand fysiek samen om de resultaten te overlopen. Deze eerlijkheid en transparantie vinden we essentieel: alleen zo kunnen we in volle vertrouwen verder samenwerken. Jij blij, wij blij.

Onderhandelingstalent na elk bod

Tijd om jullie vertrouwen in ons maximaal te belonen. We brengen je op de hoogte van elk uitgebracht bod en adviseren je over alle mogelijke beslissingen. Tegelijkertijd helpen we je ook de ‘waarde’ van het bod in te schatten, want eenzelfde bedrag kan op verschillende momenten in het verkoopproces een andere waarde hebben. Samen analyseren we of een bod werkelijk het maximale resultaat voor je eigendom betekent, waarna jij de finale beslissing kan nemen.

Verkoopovereenkomst

Zodra je een bod aanvaardt, sturen wij de compromis zo snel mogelijk door naar de notaris(sen) ter goedkeuring. Wanneer er een goedgekeurde tekst is, spreken we af ter ondertekening en krijgen jullie een fles bubbels om al een eerste keer te vieren. Kan er dan niets meer misgaan? Zeg nooit nooit, maar wij hebben allerlei vangnetten ingebouwd (duidelijke communicatie, screening, verzekering overlijden, geen opschortende voorwaarden,…) om het risico tot een absoluut minimum te herleiden. Ook na de compromis blijven wij je verder begeleiden met de voorbereiding op de finale overdracht bij akte. Het komt nu écht dichtbij.

Akte verleden? Jes, verkocht!

Je woning is verkocht, proficiat! In de mate van het mogelijke zijn wij steeds aanwezig bij akte. Het is dan ook de officiële beëindiging van onze fijne samenwerking en de bevestiging dat we ook van jouw mijlpaal een succesverhaal hebben kunnen maken. Vanaf dan hebben we wat minder contact (we gunnen je de rust), maar uit het oog is zeker niet uit het hart. Wat ons betreft maak je deel uit van de Jes-familie. Spring dus gerust eens binnen voor een koffie (met koekje).

Gratis schatting en advies

Vraag vandaag nog een gratis en vrijblijvende waardebepaling van jouw eigendom aan!

Maak een afspraak
Gratis schatting en advies