Brouwmeester Fase 2 – Gerst

Locatie

Beverlaak 6
3118 Werchter

Bekijk prijzen
95% VERKOCHT

Laat je email achter om het bestand te downloaden!

Wil je uniek wonen op de site van een oude brouwerij in een landelijke, rustige omgeving? Wil je genieten van moderne luxe van nieuwbouw, weg van de drukte van de stad, maar toch dichtbij alles? Dan is Brouwmeester in historisch Werchter alles wat je zoekt!

Woonproject Brouwmeester

Brouwmeester dankt zijn naam aan de locatie waar het gebouwd wordt. Met Brouwmeester krijgen de oude loodsen van de Jack-op Brouwerij – en het achterliggende terrein tussen de Beverlaak en de Sint Jansstraat – een nieuwe bestemming.

Brouwmeester bestaat uit 3 gebouwen, die elk een eigen naam kregen in het thema brouwerij: Hop, Mout en Gerst

Residentie Gerst

Waar ooit 4 statige loodsen van de oude brouwerij Jack-Op stonden, komt nu gebouw Gerst.
Gerst telt 4 bovengrondse bouwlagen en bestaat uit 10 appartementen, 8 grote duplex appartementen en 1 handelsruimte. Bovendien geniet je volop van het prachtige groene binnengebied van Brouwmeester met 1640 m2 collectieve tuin.

Voldoende ruimte om je auto en fiets te parkeren

Onder Residentie Gerst en Mout wordt een ondergrondse parkeergarage voorzien met 84 staanplaatsen waarvan er 6 parkeerplaatsen voorbehouden zijn voor de commerciële ruimte. Onder deze 84 parkeerplaatsen vinden we ook 11 dubbele garageboxen terug. Verder worden er bovengronds ook 3 extra parkeerplaatsen voorzien ter hoogte van residentie Hop.

Op de site is er een groot aantal fietsenstallingen voorzien. Er is een fietsenhelling voorzien tussen de onderdoorgang onder residentie Gerst en de inrit naar de ondergrondse parking. Langs de toegang naar de site aan Residentie Hop is er eveneens een fietsenstalling voorzien.

Gerst is er voor iedereen die op zoek is naar een modern, rustig appartement met een authentiek karakter.

Dit project komt in aanmerking voor het verlaagde BTW-tarief van 6%. Vraag ons naar de voorwaarden.

Exterieur

De loodsen van de oude brouwerij zijn de inspiratie voor de moderne, kwalitatieve architectuur van het project. De architectuur is in lijn met de industriële look van z'n omgeving en vormt een prachtig geheel in het oude centrum van Werchter.
Dankzij het hergebruik van de originele gevelstenen in de voorgevel, de unieke dakvorm en de speelse symmetrie van de ramen, ademt het gebouw de industriële sfeer van weleer uit.

Details

Gevel

De gevelafwerking bestaat uit: rode gevelstenen met mogelijke kleurnuances, recuperatie van originele gevelsteen (gevel Beverlaak), wit gekleurd gevelpleisterwerk op isolatie en gevelelementen in zichtbaar blijvend beton.

Buitenschrijnwerk

De ramen worden uitgevoerd in aluminium met thermisch isolerende beglazing. De kleur is uni-colour antraciet grijs.

Terrassen

Ieder appartement heeft een mooi terras, ofwel inpandig aan de straatzijde of met uitzicht op de binnentuin. Prefabterrassen en -balkons worden uitgevoerd in zichtbaar blijvend beton. Bij dakterrassen, terrassen boven een binnenruimte of op volle grond is er een afwerking in stijlvolle tegels voorzien. De keuze van de terrasafwerking is uniform voor heel het gebouw. Een afwijkende keuze is hier niet mogelijk.

Interieur

In Gerst woon je in een industrieel pand met een gevoel van openheid en veel lichtinval. In het midden van het gebouw bevindt zich een grote patio zodat ieder appartement licht van de voor- en achterkant binnen krijgt. In een aantal duplex appartementen zijn er ook vides en hoge plafonds om zoveel mogelijk licht binnen te laten vallen. Dat is wat Gerst zo uniek maakt: je hebt alle comfort van nieuwbouw maar woont wel op een plek vol geschiedenis.

Alle appartementen worden op een hoogwaardige manier afgewerkt volgens de laatste standaarden. Je kiest zelf sanitair, de keuken, de vloeren en binnendeuren.

Details

Keuken

Opstelling voorzien volgens de gegevens en het budget beschreven in het lastenboek. Configuratie van de keuken kan aangepast worden, mits rekening te houden met alle technische beperkingen.

Sanitair

Opstelling voorzien volgens de gegevens en het budget beschreven in het lastenboek. Configuratie van het sanitair kan aangepast worden, mits rekening te houden met alle technische beperkingen.

Vloer

Laminaat: Voorzien in de nachthal, de slaapkamer(s), de dressing(s), de bureau Keramische tegelvloer: Voorzien in de inkomhal, de leefruimte, de keuken, de badkamer(s), de berging(en), de toilet(ten). Wijzigingen zijn mogelijk

Energie

Voor alle wooneenheden zal er gebouwd worden volgens de EPB-eisen voor een bijna-energieneutraal (BEN) gebouw, E-peil maximaal 30. Aangezien een BEN wooneenheid nu al voldoet aan de toekomstige energienormen, heeft dit een positieve invloed op de waarde van jouw appartement. Tegelijk bespaart je onmiddellijk op de hoge energieprijzen en geniet je gedurende 5 jaar van een korting op je onroerende voorheffing.

Details

Ventilatie D

De energieprestatieregelgeving (EPB) legt een permanente ventilatie van elke woonruimte op. Voor deze residentie wordt gebruikgemaakt van ventilatiesysteem D dat je appartement continu van zuivere lucht voorziet zonder warmteverlies.

Centrale verwarming

De appartementen worden verwarmd met individuele warmtepompen (lucht-water). De warmteafgifte gebeurt door middel van vloerverwarming, met uitzondering van de bovenste verdieping van de duplexappartementen waar radiatoren worden voorzien. In elke badkamer wordt er een sierradiator voorzien.

Thermische Isolatie

De residenties zullen voorzien worden van de nodige thermische isolatie om minstens aan de geldende eisen te voldoen. Dit zorgt ervoor dat warmte niet verloren gaat in de winter en hitte buiten gehouden wordt in de zomer. Zo blijft de temperatuur in je appartement onder controle.

Comfort

In een nieuwbouw geniet je meer wooncomfort. Want je ventilatie en verwarming zijn gloednieuw en geïnstalleerd volgens de laatste technieken. Hierdoor is je appartement ook meteen energiezuiniger. Dat voel je maand na maand aan je energiefactuur.
Omdat alles nieuw is, heb je zeker de eerste tien à vijftien jaar weinig of geen onderhoud. En dus ook geen kosten!
Een grote impact op je comfort en gemoedsrust, als je het ons vraagt!

Details

Akoestische Isolatie

Om het akoestische comfort te verzekeren worden er diverse maatregelen getroffen. Dit zowel op gebied van luchtgeluid (stemgeluid, muziek, tv,...), contactgeluid (voetstappen, schuivende stoelen), en gevelgeluid.

Lift

Alle appartementen zijn bereikbaar met een lift. Deze is voorzien van telescopische schuifdeuren en voldoet aan de toegankelijkheidsnormen voor andersvaliden.

Cambio Autodelen

Op vraag van de gemeende wordt er geïnvesteerd in autodelen, door 3 auto’s ter beschikking te stellen. 2 zullen opgesteld staan ter hoogte van Residentie Hop aan de Sint Jansstraat en 1 op het kerkplein tegenover Residentie Hop

Ondergrondse parkeergarage

Er is voor alle bewoners genoeg parkeerplaats voorzien in de afsluitbare, ondergrondse parkeergarage. Er zijn ook kelderbergingen en dubbele garageboxen. Daarenboven zijn er ruim voldoende parkeerplaatsen voor fietsen voorzien, met oplaadpunten voor e-bikes en speed pedelecs. Ten slotte zullen er ook oplaadpunten zijn voor elektrische wagens.

Omgeving

 • Je voelt je hier meteen thuis!

Je voelt je hier meteen thuis!

Een snel ommetje in het dorp laat je meteen haar charme en karakter zien. De krantenwinkel, bakker, slager, apotheker en wijnhandelaar en ook de school en het sportcentrum zijn allemaal in de buurt.

Rotselaar op 10 minuutjes heeft verder alles wat je nodig hebt. Grote steden zoals Brussel, Leuven of Mechelen zijn gemakkelijk bereikbaar via de autosnelweg in Rotselaar. Kortom, wonen in een rustig dorp met een landelijke omgeving, maar toch dichtbij alle belangrijke voorzieningen.

 1. Apotheek
 2. Kerk
 3. Bank
 4. Krantenwinkel
 5. Parochiezaal
 6. Frituur
 7. Kapper
 8. School
 9. Slagerij
 10. Wijnwinkel
 11. Bakker
 12. Rock Werchter Museum

Beschikbaarheid

Filters
Filters

A101

Commercieel

gelijkvloerse  verdieping

Bewoonbare Oppervlakte: 346m2

€ 550.000

Geïnteresseerd? Vraag je brochure aan!

Wil je meer weten of heb je een vraag? Wij staan klaar om je te helpen!

Neem contact op

Jouw vastgoedexpert

Mikhaël Borms